Királyrét, a Börzsöny gyöngyszeme gyermekbarát és kutyabarát kirándulóhelyekkel várja a turistákat, akár többnapos kikapcsolódáshoz is remek ajánlat.

Megközelítés
Kismarosról Szokolyán keresztül közelíthető meg, tömegközlekedéssel a Kismarosról induló helyközi autóbusszal, vagy a Királyréti Erdei Vasúttal.

A Várhegy-kilátó
2020-ban készült, a 350 méter magasan álló Várhegy tetején. Tökéletes gyermekbarát program a faszerkezetes, háromszög alapú Várhegy-kilátó meglátogatása, ahol fantasztikus körpanoráma vár ránk.

Erdei Iskola és Látogatóközpont
Interaktív kiállítás a környéken élő növényekről, állatokról. A kertben játszótér, a közeli Morgó-patak pedig a gyerek kedvenc helye.

Királyréti tanösvény
Az ösvény bejárása ingyenes, melyhez 1,5 óra szükséges, így kisebb gyerekekkel is bátran nekivághatunk. Megismerhetjük az erdő és a tavak élővilágát, illetve a kisvasutak történetét is.

Királyréti Erdei Vasút
A Királyréti Erdei Vasút Kismaros és Királyrét között közlekedik.  A 30 perces utazás szuper élmény minden korosztály számára. Sajnos kerékpárok nem férnek el a vonaton, ha bringáznál a környéken, nézd meg túraajánlatainkat.